Sinds wastafels de neiging hebben om binnen de kortste bedekt te zijn met dingen zoals tandpasta, zeep, haar, make-up en minerale afzettingen, is het belangrijk om er een gewoonte van te maken deze regelmatig schoon te maken. Niet alleen om de glans te behouden, maar ook bacteriën geen kans te geven. Vandaar deze tips om niet alleen uw wastafel brandschoon te krijgen, maar ook langer schoon te houden.

5 stappen voor een schone wastafel

[btx_quote author=”– Oma” style=”block” position=”overlapleft”]Het is het beste om geen schoonmaak producten met bleek en ammoniak te gebruiken, want deze chemicaliën zijn giftig wanneer ze in uw lichaam terecht komen. [/btx_quote]

Stap 1 : Je wastafel schoonmaken, de voorbereiding

De eerste stap voor het schoonmaken van een wastafel van keramiek. Maak de gehele wastafel nat met warm water. Strooi bakzout (baking soda) over de wastafel en wrijf het in met een zachte doek of spons, totdat het een pasta wordt. De alkaline eigenschappen van bakzout zorgen er voor dat alle vlekken, zeepresten, tandpasta, en haren verdwijnen als sneeuw voor de zon. Plus, je wastafel krijgt er een mooie glans door.

 

Stap 2 : Waskom schoonmaken met bakzout (baking soda)

Pak een oude tandenborstel en verzamel wat van de bakzout pasta. Ga nu met de tandenborstel over de kit randen, de kraan, en de onderkant van de rubberen stop. (let op, deze is vaak heel erg vies dus doe deze stap als laatste).

 

Stap 3 : spoelen spoelen spoelen dat wastafelblad

Spoel nu de gehele wastafel af met warm water en maak hem droog met een doek. Zorg dat er nergens baking soda achterblijft op uw wastafel, en controleer of er niets op uw badkamermeubel is gemorst.

 

Stap 4 : Op een natuurlijke manier je wasbak desinfecteren met azijn.

Pak nu een keukenrol en azijn en bedek de gehele wastafel met vellen keukenrol die doordrenkt zijn met azijn, en laat deze 20 minuten liggen. Het natuurlijke zuur in de azijn desinfecteert uw wastafel. Na 20 minuten kunt u de vellen keukenrol weggooien. (let op: als u de keukenrol wilt doorspoelen in de wc, zorg dan dat u niet te veel keukenrol in 1 keer probeert door te spoelen. De wc kan namelijk snel verstopt raken)

 

Stap 5 : Je wastafel schoonmaken met autowax ? Geef schimmel geen kans.

Pak een beetje autowax en boen deze over de gehele oppervlakte van uw wastafel. Op deze manier krijgt uw wastafel niet alleen een geweldige glans, maar nieuwe viezigheden en schimmels krijgen voor een lange tijd geen kans meer. 

 

Was dit artikel nuttig voor u ?

Wij zouden het super vinden als u het artikel deelt, of onze facebook liked

 

Voor mee tips voor uw badkamer of badkamermeubel, neem een kijkje op onze Homepage